Schaakvereniging Rokade Lichtenvoorde

opgericht 18 oktober 1956


viertallen Rokade 2


SEIZOEN 2018-2019 (SOS-klasse 4E)

(Rijntjes, G. Wolters, ter Horst en Hahne)


R1 donderdag 29-11-2018 Lochem 1 – Rokade 1 → 1,5 – 2,5

R2


Hierbij het verslag van Rokade 2 – Groenlo1

 

Bord1: Remco Algera- Jan Hahne

Bord2: Peter Rijntjes-  Rene Veerkamp

Bord3: Henk Post-   Gerard Wolters

Bord4: Hans t. Horst- Klein Gunnewiek

 

Groenlo kwam met een eigen privé chauffeur! Nou dat beloofde wat natuurlijk.

Voor bord 1 en 2 was het duidelijk geen Sinterklaas, zou later op de avond blijken. Zowel Remco als Rene zijn duchtige tegenstanders van formaat. Ratings van 1750 en 1700 waar tegenover gebokst moest worden.

De uitslag laat zich dan ook niet raden. Jan moest al snel zijn meerdere erkennen en gaf als eerste op.

Ik zelf( Peter), met wit opende maar weer eens Italiaans maar mijn tegenstander had feilloos in de gaten wat ik van plan was. Dat resulteerde lang in een gelijk opgaande partij.

Ik vluchtig blik van mij naar het bord van mijn buurman( Gerard) gaf mij op dat moment weinig hoop. Maar zoals Gerard betaamd hoorde ik zijn tegenstander ineens zeggen dat hij op gaf. Goed gespeeld Gerard. Veel heb ik niet van deze partij mee gekregen omdat ik inmiddels alle zeilen moest gaan bijzetten in de aankomende stormloop van Rene.

Hans speelde daartegenover een degelijke partij en het enige waar Hans voor moest waken was wel de tijd.

Op een gegeven moment had Hans nog een 15 tal minuten op de klok staan en wat moet je jezelf dan inhouden om niet te gaan schreeuwen ”Hans let op je tijd”!

Inmiddels was er op mijn bord een stelling ontstaan die gewoon niet tegen te houden was. Uiteindelijk moest ik dan ook de handdoek in de ring gooien. De solide spelende Hans won zijn partij waardoor het uiteindelijk toch nog een 2-2 stand werd. Er is nog niets verloren want een blik in de stand en de sterkte van de overige spelers in deze competitie geven weer hoop!